trofeuri sau trofee; pluralul pentru trofeu

Pluralul.ro

Alfă pluralul oricărui substantiv din limba română

Pluralul pentru trofeu

trofeuri

TROFÉU s. n. 1. armura unui dușman învins așezată pe un trunchi de copac, ca semn al victoriei; monument de piatră sau de marmură purtând armele unui dușman învins, pentru a comemora o victorie. 2. pradă de război luată de la inamic. ◊ victorie, biruință. ◊ ofrandă adusă unei divinități din prada de război. 3. produs vânătoresc reprezentativ pentru cele mai importante specii de vânat (coarne de cerb, colți de mistreț etc.). 4. cupă, obiect ornamental oferit învingătorului într-o întrecere sportivă. (< fr. trophée)
Vezi toate definițiile »


Declinarea substantivului neutru trofeu:
SingularPlural
CazNearticulatArticulatNearticulatArticulat
Nominativ-Acuzativtrofeutrofeultrofeuritrofeurile
Dativ-Genitivtrofeutrofeuluitrofeuritrofeurilor

trofee

TROFÉU, trofee, s. n. 1. (în Antichitate) Armura unui dușman învins, așezată de obicei pe un trunchi de copac, în semn de victorie; p. ext. monument ridicat în amintirea unei victorii sau în cinstea unui erou, pe care se așezau de obicei armele învinsului. 2. Pradă de război luată de la un inamic. 3. Parte a unui animal vânat păstrată pentru valoarea sau frumusețea ei. 4. Cupă, obiect ornamental oferit învingătorului într-o întrecere sportivă. – Din fr. trophée.
Vezi toate definițiile »


Declinarea substantivului neutru trofeu:
SingularPlural
CazNearticulatArticulatNearticulatArticulat
Nominativ-Acuzativtrofeutrofeultrofeetrofeele
Dativ-Genitivtrofeutrofeuluitrofeetrofeelor

Cuvinte Populare:
Cuvinte Vecine:
Cuvinte Aleatoare:
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite