fascicule sau fasciculi; pluralul pentru fascicul

Logo Pluralul.ro

Află pluralul oricărui substantiv din limba română

Pluralul pentru fascicul

fascicule

FASCÍCUL, fascicule, s. n. Reunire de mai multe lucruri de același fel așezate în formă de mănunchi. ◊ (Mai ales în expr.) a) (Opt.) Fascicul de raze = mă­nunchi de raze vizuale care trec prin același punct. Fascicul luminos = ansamblu de raze luminoase care traversează o anumită regiune. b) (Geom.) Fascicul de drepte = figură formată de dreptele care trec prin același punct. – Variantă: fascícol s. n.
Vezi toate definițiile »


Declinarea substantivului neutru fascicul:
SingularPlural
CazNearticulatArticulatNearticulatArticulat
Nominativ-Acuzativfasciculfascicululfasciculefasciculele
Dativ-Genitivfasciculfascicululuifasciculefasciculelor

fasciculi

FASCÍCUL s.n. 1. Mănunchi, reuniune de mai multe obiecte, lucruri etc. de același fel. ◊ Fascicul de raze = mănunchi de raze vizuale care străbat prin același punct; fascicul luminos = totalitatea razelor de lumină care trec printr-o anumită regiune din spațiu; (mat.) fascicul de drepte = figură formată din mai multe drepte care trec prin același punct. ♦ (Anat.) Grup de fibre musculare, nervoase sau conjunctive având același traiect și aceeași distribuție. ♦ Țesut vegetal conducător, format din fibre lemnoase și liberiene care străbat tulpina, ramurile și frunzele. 2. V. fasciculă. [Pl. -le, (s.m.) -li, var. fascicol s.n. / < fr. fascicule, cf. lat. fasciculus – mic mănunchi].
Vezi toate definițiile »


Declinarea substantivului masculin fascicul:
SingularPlural
CazNearticulatArticulatNearticulatArticulat
Nominativ-Acuzativfasciculfascicululfasciculifasciculii
Dativ-Genitivfasciculfascicululuifasciculifasciculilor

Cuvinte Populare:
Cuvinte Vecine:
Cuvinte Aleatoare:
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite